Koffin työntekijät haluavat torjua irtisanomiset

7.10.2016

Sinebrychoff aloittaa Keravan panimollaan työntekijöitä ja toimihenkilöitä koskevat yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön vähentämiseksi. Työnantajan torstaina antaman ilmoituksen mukaan työpaikkansa voi yt-neuvotteluissa menettää jopa 25 tuotannon ja logistiikan työntekijää sekä 10 toimihenkilöä. Lisäksi 70 työntekijää uhkaa määräaikainen lomautus. Ylemmät toimihenkilöt on rajattu neuvotteluiden ulkopuolelle.

Työntekijät pitävät henkilöstön vähentämissuunnitelmia tarpeettomina.

- Lähdemme siitä, että irtisanomiset vältetään. Toivomme, että toisin kuin viime vuonna, työnantaja on tällä kertaa valmis neuvottelemaan aidosti ja keskittymään irtisanomisten sijaan siihen, mistä saamme lisää töitä koffilaisille, Sinebrychoffin työntekijöiden pääluottamusmies Jukka Nissinen toteaa.

Keskittynyt kauppa kilpailuttaa kovaa panimoita, ja kampanjoiden kilpailutuksissa häviäminen näkyy tuotantomäärissä. Koff on kuitenkin edelleen kannattava yritys.

- Tuotantomäärien vaihtelut ovat osa liiketoimintaa, mutta ammattitaitoisesta ja sitoutuneesta henkilöstöstä kannattaa pitää kiinni hiljaisempinakin aikoina. Me olemme valmiita jatkamaan kaikkia työntekijöitä tasapuolisesti koskevia kiertäviä lomautuksia, jos niiden avulla vältetään irtisanomiset, Nissinen sanoo.

Tälläkin hetkellä 60 tuotannon työntekijää on lomautettuna joka neljännen viikon vuoden loppuun asti. Lomautukset alkoivat vuosi sitten päättyneiden yt-neuvotteluiden jälkeen marraskuussa.

Yt-neuvottelut alkavat keskiviikkona 12.10.2016 ja niiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Mahdolliset henkilöstövaikutukset toteutuisivat työnantajan ilmoituksen mukaan jo tänä vuonna tai viimeistään ensi vuoden aikana.

Sinebrychoff on osa tanskalaista maailmanlaajuista Carlsberg-panimokonsernia.