Kunnon työn päivänä perjantaina juhlitaan iloa

6.10.2016

Perjantaina 7.10.2016 vietetään Kunnon työn päivää. Päivän teemana on tänä vuonna ilo. 

Palkansaajajärjestöt SAK, STTK, Akava ja SASK korostavat työpaikan ilmapiirin merkitystä työntekijöiden hyvinvoinnille. Viihtyisä työyhteisö on yksi keskeisimmistä työpaikan vetovoimatekijöistä. SAK:n vuoden 2015 jäsentutkimuksen mukaan hyvät työkaverit ovat työpaikan pysyvyyden jälkeen tärkein työhön liittyvä asia.

- Jaksamisen ja työurien pidentämisen kannalta on olennaista, että työpaikoilla annetaan tarpeeksi tilaa yhteishenkeä nostavalle huumorille ja ilolle, SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila toteaa.

Akavan asiantuntija Miika Sahamies tähdentää viihtyvyyden merkitystä työssä jaksamiselle.

- Akavan teettämässä nuorten työelämäodotuksia koskevassa selvityksessä alle 35-vuotiaat arvostivat eniten kannustavaa työyhteisöä vakaan toimeentulon ohella. Mahdollisuus nauraa omille virheille on osoitus työyhteisöstä, jossa viihdytään ja kannustetaan toisia.

STTK:n työympäristöasiantuntija Erkki Auvisen mukaan iloa työpaikalle luodaan sujuvalla arjella ja hyvällä johtamisella.

- Työntekijöiden pitää voida vaikuttaa työhönsä ja kokea se merkitykselliseksi, Auvinen korostaa.

Kunnon työn päivää juhlitaan 7. lokakuuta yli 60 maassa. Päivää on vietetty vuodesta 2008 lähtien. Kunnon työn päivän taustalla vaikuttavat Suomessa palkansaajien keskusjärjestöt SAKAkava ja STTK sekä Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK. Kansainvälisesti päivää koordinoi ay-liikkeen maailmanjärjestö ITUC.


Kunnon työn päivä sosiaalisessa mediassa: FacebookTwitter ja Instagram

Linkki uutiseen: http://www.selry.fi/?x17423=58514565